Kamado Joe grill võimaldab grillida igal aastaajal. Kõige parem on see, et pole vaja olla isegi grillimeister valmistamaks roogasid, mis panevad kõik sööjad ahhetama. Ennekõike on vaja lihtsalt väikeseid nippe ja pealehakkamist!

Kui sinu varasemad grillikogemused on ehk pisut ebaõnnestunud, võib olla põhjus selles, et retsept valmistamiseks on olnud keeruline. Pole ju keegi meist sündinud grilli taha, vaid sinna on ikka kasvatud.

Allolevalt pakub Kamado Joe sulle välja mõned retseptid, mille valmistamisega on võimatu mööda panna – ole siis ükskõik kui algaja. Hea tulemus on pealehakkamisega garanteeritud!

Laimiga marineeritud sealiha

  • 1 kg sealiha
  • 4 laimi
  • 1 suur sibul
  • sool
  • pipar
  • näpuotsaga tšillihelbeid
  • mesi

Lõika sealihast mõnusad tükid, maitsesta soola ja pipraga. Lõika sekka sibul ning pigista laimidest välja mahl. Sega, pane sekka lusikatäis mett ning tšillihelbed. Lase 3–4 tundi seista. Pärast seda pane liha grillile!

Haug majoneesi ja sibulaga

Hea võimalus kasutada Kamado Joe grillide „ahjufunktsiooni”.

  • suur värske haug
  • 1 suur sibul
  • majonees (kõige tavalisem)
  • maitsestamiseks sool ja pipar

Puhasta haug ning maitsesta soola ja pipraga. Lase seista, kuni hakid sibulast väikesed kuubikud. Pane kuubikud kalale ning kata majoneesiga. Lase küpseda 180 kraadi juures umbes pool tundi. Olenevalt kala paksusest võib aega minna ka pisut vähem või vastupidi – natuke kauem.

Suitsuforell

  • pool suurt forelli
  • sool ja pipar maitsestamiseks

Pane soola ja pipraga maitsestatud kala umbes 100-kraadisele Kamado Joe grillile. Sütele pane kirsipuulaaste – neid saab nii poest kui ka võid vabalt oma hoovist võtta. Kui võtad oma hoovist, siis koori see enne ära – koor jätab juurde tõrvamaitse.

Lase kalal suitsus 20–25 minutit „istuda”. Vahepeal kontrolli olukorda, et kala ära ei kuivaks. Naudi kuumalt.

Grillribid

  • kilo ribisid
  • apelsinimoos
  • oliiviõli
  • sool
  • pipar
  • tšillihelbed

Eemalda ribidelt kelmed. Hõõru sisse soola ja pipraga ning lase paar tundi seista. Küpseta liha kõrgel temperatuuril mõlemalt poolt pruuniks. Too grilli temperatuur alla ning paiguta liha mõnusalt püsti seisma. Lisa sütele kirsipuulaaste ja jäta liha küpsema. Temperatuur võiks olla 150 kraadi.

Sega kokku apelsinimoos, õli ja tšillihelbed. Tekkinud seguga pintselda liha iga 20 minuti tagant. Moos aitab liha mõnusalt kuldpruuniks teha. Liha küpseta umbes poolteist tundi. Ja siis naudi!

Allikas: Maitsed.ee