Kiudainerikas menüü eeldab, et naise igapäevases toidus oleks 25 ja mehel 35 grammi või rohkem kiudaineid. See tähendab täistera-, kaunviljade, pähklite ja seemnete, aga ka marjade ja köögiviljade igapäevast manustamist. Selline menüü aitab hoida tasakaalus veresuhkru, on väiksema glükeemilise koormusega, aitab langetada kolesteroolitaset, kuna kiudainetega seotult lahkub liigne kolesterool meie seede­trakti kaudu, ja ennetab teatud kasvajate teket, eriti mis seotud seedesüsteemi ja hormoonidega. Kiudained viivad kehast igapäevaselt välja ka palju toksilisi aineid, seega vabastavad meid keskkonnamürkidest, antitoitainetest, liigsest kolesteroolist ja muust mittevajalikust ilma erilise detoksikuurita. Loomulikult hoiab kiudainerikas menüü kõhu läbikäimise regulaarsena ja tuju hea. Loe pikemalt: Toitumisnõustaja Külli Holsting selgitab hea seedimise tagamaid: kuidas saada kõht korda detoksita?