… külmutatud köögiviljad võivad olla isegi rikkalikum vitamiiniallikas kui värsked viljad, sest ajakulu saagikoristusest külmutamiseni on viidud miinimumile. Moodne külmutamistehnoloogia võimaldab köögiviljade värskust ja vitamiine säilitada. Seevastu värskete köögiviljade kvaliteet sõltub hooajast, sest teekond saagikoristusest, ladustamisest, transpordist, vaheladustamisest kauplusesse jõudmiseni võib võtta kaua aega, mil köögiviljadel hakkab langema toiteväärtus, sh väheneb vitamiiniide sisaldus.

… värskete köögiviljade kättesaadavus sõltub meie laiuskraadil hooajast. Talvisel ja kevadisel ajal võib müügilolevate värskete köögiviljade kvaliteet olla madalam, kuid hind kõrgem. Seevastu külmutatud köögiviljad on aasta läbi saadaval ja stabiilse kvaliteedi ning hinnaga.

… värskeid köögivilju tuleb enne toiduks valmistamist jooksva vee all pesta. Külmutatud köögiviljad läbivad enne külmutamist steriliseerimisprotsessi, mille käigus hävitatakse kõik mikroobid, ja seetõttu on viljad pärast pakendi avamist kohe kasutamiseks sobivad.

… külmutatud köögivilju ei ole vaja koorida ega hakkida, seega säästab nende kasutamine energiat ja aega.

… värsked köögiviljad korjatakse sageli ära poolküpsena. Külmutatud köögiviljad on aga enne külmutamist saavutanud oma täiusliku küpsusastme.

Vaata lisa:

Jaga
Kommentaarid