Mari-Liis Tammik, Miam Catering

  • 2 spl riisiäädikat
  • 2 spl soja
  • 1 spl agaavisiirupit
  • 2 spl tšillikastet
  • poole laimi mahl
  • 300 g lõhe
  • 350 ml Veski Mati Basmati ja Metsiku riisi segu
  • õli
  • 1 paprika
  • pool mangot
  • petersell, roheline sibul
  • 50 g hakitud mandleid

Marinaadi valmistamiseks sega riisiäädikas, soja, agaavisiirup, tšillikaste, laimimahl. Puhasta lõhe, lõika väiksemateks tükkideks ja jäta marinaadi sisse paariks tunniks seisma. Keeda riis pakendil oleva juhendi järgi. Sega suures kausis keedetud riisisegu, tükeldatud paprika, mango, maitseroheline ning mandlid. Lisa paar supilusikatäit marinaadi ja sega läbi. Kuumuta pannil õli ning prae lõhetükke 3-5 minutit. Serveeri soojalt koos salatiga.

  • Metsik riis on pikateralise ja musta riisi segu, mis väga dekoratiivsena sobib hästi pajaroogadesse ja vormitoitudesse. Metsikut riisi tuleb eelnevalt leotada ja tema keeduaeg on pikk: roog on valmis siis, kui seemne sisemine valge osa ajab tumeda koore lahti.
  • Loe ka meil enam levinud riisisortide kohta