Mustikakook
Läksin metsa. Tegelikult oli meid õige mitu, kõigil korvid, topsid, noad kaasas, et rõõmustada seente, marjade jt andide üle, mida siis usinalt oma korvidesse koguda. Tüüpiline eestlane oma puhkusel, eks ole. Lootsin seeni leida, kukeseeni. Tahtsin kukeseenekastet ja ehk veel midagi muud head neist valmistada. Õnneks ikka seeni leidsime ka. Kuigi pigem pidime rõõmustama mustikate rohkuse üle. Seeni oli kasinalt.
Aga siin siis see juba aastaid järeleproovitud retsept, nüüd koos pildimaterjaliga. Ja gluteenivaba variant ka juurde.
Põhi:
100 grammi võid
0,75 dl suhkrut
1 muna
2 dl jahu (või kasuta gluteenivaba jahusegu või mahe tatrajahu)
1 dl kaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
2 dl hapukoort
1 muna
0,75 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
4,5 dl mustikaid
2 tl tärklis
Vahusta või koos suhkruga. Lisa edasi vahustades muna ja sega juurde jahud. Jaga taigen küpsetusvormi (ümar pirukavorm). Puista vormi tärklisega segatud mustikad. Sega hapukoor muna ja suhkrutega ning kalla mustikatele peale.Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit
See on üks kook, mida peab tükk või paar lihtsalt näpu vahel sööma. Klaas piima kõrval :) No ja pildile jõudis ka jääda vist enam-vähem kõikse viimane tükk :D Ja pildil on praegu kahekordne ports, parajalt ahjuplaadi jagu. Sööjaid oli palju, ühe pere aga samas mitme pere rahvas :)