mustikalised

Aga siin siis see juba aastaid järeleproovitud retsept, nüüd koos pildimaterjaliga. Ja gluteenivaba variant ka juurde.

Põhi:
100 grammi võid
0,75 dl suhkrut
1 muna
2 dl jahu (või kasuta gluteenivaba jahusegu või mahe tatrajahu)
1 dl kaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
2 dl hapukoort
1 muna
0,75 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
4,5 dl mustikaid
2 tl tärklis

Vahusta või koos suhkruga. Lisa edasi vahustades muna ja sega juurde jahud. Jaga taigen küpsetusvormi (ümar pirukavorm). Puista vormi tärklisega segatud mustikad. Sega hapukoor muna ja suhkrutega ning kalla mustikatele peale.Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit

See on üks kook, mida peab tükk või paar lihtsalt näpu vahel sööma. Klaas piima kõrval :) No ja pildile jõudis ka jääda vist enam-vähem kõikse viimane tükk :D Ja pildil on praegu kahekordne ports, parajalt ahjuplaadi jagu. Sööjaid oli palju, ühe pere aga samas mitme pere rahvas :)

kook