Ingel taeva ja põrgu kohtumispaigas

“Kas sellepärast just, aga sündides olin must, karvane ja pikkade küüntega — nüüdseks olen aga ingel parimates aastates ja elan Tori vallas, kus taevas ja põrgu kokku saavad,” tutvustab Aneli end ja lisab, et tema sooviks on, et kõik oleks ilus ja inimesed oleks head.

“Elan maal, tegelen loomade, taimede, laste ja lastelastega, käsitööga, laulmisega, maja ehitamise ja mööbli restaureerimisega — ainult mitte töölkäimisega. Seega olen pind riigi p..s — kõrgesti haritud naissoost pensionieelik, kes keeldub miinimumpalga eest iga päev 70 km sõitmast ja autoga õhku rikkumast või siis linna kolimast!”, selgitab Aneli oma põhimõtteid.

Retsept kujuneb töö käigus

Selleks, et hoida loodust ja maal ellu jääda, tuleb palju asju ise teha — loomulikult ka ketšupit. “Ketšupiga on selline huvitav lugu, et poe oma ei lähe külmkapis pahaks ja otsa ei saa, aga minu oma rikneb nädalaga, kuid tavaliselt saab enne otsa!”, räägib Aneli ja lisab, et temale meeldib ketšup kõige rohkem makaronide ja kuuma kartuliga, kotlet kõrval.

“Selle aasta ketšup sai aga roheline, sest mul kasvasid kasvuhoones ‘Hiiumaa rohelised’ — väga suured ja pehmed tomatid, hea sort, mis punaseks ei lähegi,” selgitab Aneli rohelise ketšupi tagamaad ja soovitab kõnealust sorti kõigile.

Rohelise ketšupi retsept kujuneb välja töö käigus ja sõltubki tegelikult sellest, mida parasjagu võtta on. “Rohelistele tomatitele sai lisatud rohelisi paprikaid, vussi kasvanud sibulaid, rohelisi õunu, peenral liigselt laamendavat peterselli. Maitse järgi muidugi ka soola, suhkrut, pipart ja sidrunimahla. Saumikseriga kõik peeneks. Särtsuks maitsele võib lisada veidi tšillit ja värviks pisut kurkumit,” tutvustab Aneli koostisosi ja leiab, et täpseid koguseid pole mõtet anda, sest lõpuks tuleb igal perenaisel niikuinii oma moodi välja.

Usalda oma maitset

“Minul sai selline mahe ja pehme ketšup, äädikat ju ei lisanud. Ja punast ketšupit tegin tegelikult ka. No küll on ilus vaadata, kui nad kõik koos taldrikul on! Oma tunnet tuleb usaldada!”, motiveerib Aneli ka teisi katsetama.

Ja kui uurida Anelilt, et mitu inimest kööki mahub, vastab ta kindlalt: “Ühte kööki mahub ainult üks perenaine! Rahus omaette toimetades tulevad ikka kõige paremad mõtted pähe. Ja pealegi on tänapäeval olemas sellised suured abilised nagu Google ja Youtube.

Jaga
Kommentaarid